tomeulamo.com


c 836 Viver-aranya



Aquesta és una de les obres que formaren part d´una performance que vaig realitzar entre el 16 i el 24 d´agost del 2011 a Sa Colònia de Sant Pere (Mallorca). Sempre he cregut que l´obra artística era inútil -potser per a destriar-la de l´artesania-; però després de veure les obres de Ferran Adrià i les d´aquesta intervenció, ja ho pos en dubte.
Amb el títol de IndignArt: Salvem el nostre patrimoni, vaig utilitzar les estructures instal•lades per cridar l´atenció sobre l´estat ruïnós en què es trobava un antic viver de llagostes, demanant la seva restauració. Ho vaig decidir 2 dies abans de començar, sense cap estructura prèviament construïda ni calculada. Un repte creatiu a què em vaig sotmetre: el dia o vespre abans, pensava o somiava quines estructures instal•laria l'endemà. Havien de ser lleugeres, transportables amb el cotxe, fàcilment muntables-desmuntables, que destacassin visualment sobre el blau del mar i el negre de les roques, fetes amb material barat o de rebuig i que tinguessin relació amb les estructures semiesfèriques dels vivers de llagostes. Les estructures dels vivers i els vivers-aranya tenien uns 3m de diàmetre, l´estructura estava feta amb ferro sobrant d´una obra amb paper de carrosseria a sobre, uns fragments de cinta de senyalització d´obres donava la nota de color i moviment. Aquesta manifestació durava de les 10:30 a les 13h. En aquest temps es muntava s´instal.lava, fotografiava i desmuntava. Entre i entre, les adhesions i crítiques. Per a alguns exaltats - que intentaren per tots els mitjans que es prohibísaquesta reivindicació- era una “basura”. Paraula aquesta que per a mi no és ofensiva , si li llevam la intencionalitat, ja que fa temps que treball, dialog i don nova vida al que molts consideren “basura”; a mi m´agrada més anomenar-la “desjectes”.
Però vet-aquí que per circumstàncies imponderables, o pel ressò mediàtic o perquè la posició dels astres foren favorables, el 24 d´agost es presentaren dos operaris de la Demarcació de Costes de les Illes Balears, i entre les 8h i les 15 hores restauraren el viver. Després de passar comptes, la recaptació entre els vianants va superar en 50 euros el cost de les obres. Inversemblant: una obra pública amb un cost de -50 euros. Quasi tan surrealista com el “crecimiento negativo” però al revés. Podeu veure més imatges anant a l´apartat de /projectes/vivers. Ara el viver està restaurat, les crítiques oblidades, el viver-aranya desmuntat i la seva imatge navegant per l´interespai.

c 836 Viver-aranya, 1,4x3x3metres
Altres obres comentades

v 0207 Ecosofia.

d 2357 Llom 12

c 535 Mandelicaflauer nomberuan.

Estudi:Interior-exterior 4.

Kriptonita 3-IMG1521

d-105 Autorretrat

c-514 Mandelica garbalvent.

d 698 Regrain de Calacamps

c 719 Personatge enderrocat

c 802 Dharana.

d 1364 Llàgrimes fenícies.

d 2243 Plancton eòlic

c 640 Pastera individual

c475 Requiem per a tu.

v 0131a Autoretrat encefàlic.

Passejant per Ciutat

v 0359 Zooforma posidònica.
mbt pandora chaussures mbt monster beats replica watches uk replica uhren bijoux thomas sabo mont blanc louis vuitton thomas sabo
tomeu@tomeulamo.com