tomeulamo.com

<< Inici << | << Projectes <<

Projecte NIDSD

Ara, el 2013, és el torn d’un estrany projecte: "El Naixement intrauterí de Salvador Dalí". ¿Una novel·la? ¿Un llibre? ¿Una obra plàstica? ¿Realitat o ficció?
Hi ha projectes que són vius, altres que hibernen, altres que creixen, altres que dormen i, encara, altres que són aliment dels peixets de plata, els éssers d’aquest planeta que més interès han demostrat, al llarg de les darreres quatre dècades, pels meus treballs.

El més vell és "La Penúltima platja i el llapis del temps", que ja du en antena més de 30 anys. A hores d’ara compta amb unes 600 obres i va creixent; encara ara espera el seu torn per ser divulgat adequadament. El 2010 estrenàrem "La Mirada interior", després de 20 anys de treballar-hi. Altres, com "Barcelona-Ciutat zona perimetral", que començà al 1990 encara esperen; ben igual passa amb "Die Berline Mauer", "Ora pro nobis"," L´Ull de vidre"...

Ara, el 2013, és el torn d’un estrany projecte: "El Naixement intrauterí de Salvador Dalí". ¿Una novel·la? ¿Un llibre? ¿Una obra plàstica? ¿Realitat o ficció? El que sí és cert, i no cal que ho endevinin, és que ha durat 25 anys; o sia que no podem parlar d’improvisació, però sí d’intuïció i creació. Un projecte col·legiat, realitzat amb la col·laboració de Batomeu Payeras i Cifre, el professor, el científic, el que utilitza l’hemisferi esquerre per raonar. El càlculs i l’anàlisi artística es combinen per oferir una nova visió de l’obra daliniana, amb més de 70 noves aportacions al coneixement del polièdric i esquizofrènic geni de Cadaqués. Si ja és difícil avui en dia escriure res nou sobre un autor sobre el qual hi ha centenars de publicacions, encara ho és més que entre aquestes novetats hi hagi la solució a les principals incògnites: el naixement a partir d’un ou; el seu naixement intrauterí; l’assassinat del seu germà, com es converteix en el Diví Dalí, “el meu germà va morir als 7 anys, 3 abans del meu naixement”... El haver disposat d´importants documents inèdits, ha permès investigar i descobrir com Dalí encriptava els seus missatges a les seves obres. D´aquesta manera i amb aquest codi Dalí, hem pogut rellegir i interpretar nombroses obres, entre altres, les mundialment famoses: "La Persistecia de la memoria", "El Torero alucinógeno", "La Batalla de Tetuán", "Las Meninas", "Carne de gallina inaugural", "La Estación de Perpinán"...

De l´anàlisi pictòric, disseny, maquetació, portada, s´en ha encarregat Tomeu l´Amo. Actualment estem realitant un video amb la col·laboració de David Fernandez.

Tomeu l´Amo satisfet del treball realitzat

Un moment de la presentació.

C. Sandalinas, N. Descharnes, traductora, Tomeu, B. Baltasar, J.P. Venzal.

Presentació.
tomeu@tomeulamo.com